Summa sidvisningar

fredag 5 september 2014

Webbsidor med information



Webbsidor
med information om
entreprenöriellt lärande

Här kan du hitta mer information.
Jag kommer uppdatera sidan när jag hittar fler intressanta webbsidor.

Skolverket
På skolverkets hemsidor finns information om entreprenörskap. http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/entreprenorskap/vad-ar-entreprenorskap

”Skapa och våga”, ett häfte som handlar om entreprenöriellt lärande. På skolverkets sida kan man beställa eller ladda ner häftet i pdf-format. Den här kunskapsöversikten ger en samlad bild av erfarenheter, begrepp och forskning kring entreprenörskap i skolan och fungerar som vägledning både för dig som är verksam i skolan och för dig som är intresserad av vad som händer i skolan. Det handlar om att fostra barn så att de kan skapa och våga, i alla livets delar.

Så gör andra skolor.     


Företaget Samklang i Göteborg. 
”Entreprenöriellt lärande”, en webbsida om och av företaget Samklang i Göteborg. De föreläser, utbildar och handleder. Här kan du också beställa deras nyhetsbrev, se på filmlänkar, få boktips och läsa om just entreprenöriellt tänkande.  

YouTube - den snabba utvecklingen
Den tekniska utvecklingen går snabbt! Dessa bildspel visar hur snabbt utvecklingen sker. De är på engelska och budskapet är intressant och tydligt. 
  
Me University 
Me University Utveckling AB är leverantör erbjuder utbildning. De arbetar med skolor, kommuner, regioner, högskolor/universitet och enskilda skolledare, pedagoger eller arbetslag. Tanken är att de hjälper till att bygga upp strukturer som stöder och stimulerar elevers entreprenöriella lärande.

På hemsidan kan man läsa att ”Me University Utveckling AB erbjuder föreläsningar, workshops, praktisk och akademisk utbildning, konsultstöd samt litteratur och videofilm inom entreprenöriellt lärande med utgångspunkt i självkunskap”. På deras hemsida finns också boktips, information och länkar till bloggar.

Under deras vision står det: 

 

”ELIS” OCH ”FRAMTIDSFRÖN”
I augusti 2012 startades ELIS(entreprenöriellt lärande i Stockholm). Det är ett stort projekt och 600 pedagoger och 16 skolor är med i detta. 

Skolverket och regeringen säger att entreprenörskap handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Entreprenörskap i skolan är ett pedagogiskt förhållningssätt.”

Det finns många olika sätt att jobba med entreprenörskap i skolan på. Att sända live-radio är ett exempel. På Aspuddens skola har klasserna F till 5 fått göra det i samarbete med föreningen ”Framtidsfrön”.

Här är en bild på ELIS 9 nyckelord
Gå in och läs mer om ELIS  och om ”Framtidsfrön här:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar