Summa sidvisningar

lördag 16 april 2016

Lyssna på Hans Rosling och Johan Rockström

Konsten att få ut information

Få att få andra att lyssna måste man givetvis ha något att säga, men det räcker inte. Hur man pratar avgör om andra lyssnar.

Det finns många duktiga talare, två som är värda att lyssna på är Hans Rosling och Johans Rockström.  Deras program i ”Sommar och vinter P1” från 2015 är väl värda att lyssna på.

Hans Rosling


Folkbildare, föreläsare, professor, 67 år
Född och bosatt i Uppsala

En av vår tids populäraste uttolkare av världen som gör statistiken begriplig och tillgänglig. Fick hela Globen att koka för sitt brandtal om flyktingkrisen vid Sverige skramlar-galan i höstas. Har arbetat med global utveckling i hela sitt liv, som lärare vid Uppsala universitet och Karolinska Institutet. Forskar om hälsa och extrem fattigdom i Afrika, Asien och Latinamerika. Varit rådgivare åt bland annat Sida och WHO och är en av grundarna till stiftelsen Gapminder.
Var en av initiativtagarna till Läkare utan gränser i Sverige. Har arbetat som distriktsläkare i Moçambique. Arbetade som vice statsepidemiolog i Liberia under Ebola-utbrottet. Har gjort prisbelönta dokumentärfilmer åt BBC. Var enligt Time Magazine 2012 en av världens 100 mest inflytelserika personer.
 ___________________________________________________

Johan Rockström


Professor i miljövetenskap, agronom, 49 år
Född i Finspång, uppvuxen i Brasilien, Italien och Karlskrona, bosatt på Rindö.


”Miljömäktigast i Sverige” två år i rad enligt tidningen Miljöaktuellt och mest delad i sociala medier i Sommar 2015. Flitig föreläsare i miljöfrågor som gjort två globala Ted Talks. Grundade Stockholm Resilience Centre. Ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin. Var i åtta år chef för Stockholm Environment Institute. Har studerat och jobbat med klimat- och vattenfrågor i bland annat Kenya, Zimbabwe och Niger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar