Summa sidvisningar

lördag 19 september 2015

Podcast om skolan



Didaktorn

En podserie från UR, väl värd att lyssna på.
Korta podavsnitt på 15 minuter. De handlar om skolan och lärande

Avsnitt 5 – Mera matte med Ola Helenius, ”Vill du utvecklas som lärare och förändra din matteundervisning? Gör det då på riktigt”…                     
(från 13/9 2015)

Avsnitt 4 – Tramsandets metodik med Beppe Singer. ”En lärare som inte vågar tramsa är dömd att misslyckas” … Han är en populär föreläsare. Han menar att en lärare måste vara sig själv, bjuda på sig själv och jobba på att bygga relationer med eleverna. Han berättar också om hur han tog sig vidare från en jobbig uppväxt med dåligt självförtroende, ADHD-diagnos, droger och skolproblem.             
(från 6/9 2015)

Avsnitt 3 – Våga ta några smällar av Per Kornhall. Vilken roll ska förstelärarna spela på landets skolor? Och hur kan de motiveras att ta smällar för utvecklingens skull?
(från 30/8 2015)

Avsnitt 2 – Digitalisera mera med Jacob Möllstam. Läraren och teknikförespråkaren Jacob Möllstam konfronterar och bemöter lärarens fem vanligaste argument för att inte använda digitala hjälpmedel i skolan.                                    
(från 21/8 2015)

Avsnitt 1 – Att nå hem till hemmasittarna. Satt nå fram till en elev som vägrar gå till skolan är svårt. Marit Sahlström berättar om hur de framgångsrikt arbetar med hjälp av chatt.                                                       
(från 21/8 2015)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar