Summa sidvisningar

onsdag 8 oktober 2014

Informationsfilmer och läromedel



Filmer om entreprenöriellt lärande

Framtidsfrön (12 minuter)

Christer Westlund om entreprenörskap, ME university (6 minuter)


Läromedel från Ung Företagsamhet
Läromedel framtaget för att stimulera
entreprenöriellt lärande och de entreprenöriella kompetenserna.

”Vårt samhälle” för år 2-6


"Läromedlet handlar om entreprenörskap och förståelse för  samhällets ekonomi. Eleverna får praktiska möjlighet att förstå vad ett samhälle är, hur beslut fattas och hur pengar cirkulerar i en ekonomi. Eleverna får träna sina samarbets- och problemlösningsförmågor genom utmanande, kreativa och roliga övningar.”
Titta på filmen!



”Se möjligheterna” för år 6-9


Läromedlet handlar om entreprenörskap i tanke och handling. Eleverna får träning i entreprenörskap genom praktiska övningar. Övningarna varvas med kända och mindre kända exempel på handlingskraftiga entreprenörer, såväl internationellt som i närsamhället. Se på filmen!





Det finns också ett läromedel som heter ”Min framtid och ekonomi” som passar till högstadiet. http://www.ungforetagsamhet.se/min-framtid-och-ekonomi

Man beställer materialet på hemsidan

Vilka är Ung Företagsamhet?
Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. (källa: www. ungforetagsamhet.se)












2 kommentarer:

  1. Informationsfilmen "Vårt samhälle för årskurs 2-6" från Ung Företagsamhet var inspirerande.Jag kan rekommendera dig att ta dig tid och kolla in den.
    Den gav intryck av ett läromedel som skapar sammanhang för eleverna. Samtidigt fick jag uppfattningen att många förmågor enligt kursplanerna och de entreprenöriella kompetenserna engageras.
    Är det någon annan på Ulrikaskolan som blev intresserad?
    Vad finns det för möjligheter att köpa in det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Filmen är jättebra och vi jobbar med materialet i både 4AB och i 6A(kanske 6B med). Kom till mitt klassrum så kan du få se på materialet. Det är bra! Vi är just i starten, men 6A har jobbat med materialet sedan ett år tillbaka.

      Radera