Summa sidvisningar

söndag 16 oktober 2016

Så tänder vi gnistan och börjar må bättre (Erik Fernholm)

”Det går aldrig att kompensera fel riktning med ökad hastighet”

Erik Fernholm är en mycket engagerande talare. Genom humor och tydlighet når han verkligen fram. 2011 fick han i Sverige pris som ”årets talare”. Han har en akademisk bakgrund inom neuro-, motivations- och lyckoforskning. Han pratar om att vad som gör oss lyckliga och hur vi kan bygga upp en bättre framtid för såväl individ, företag som samhälle.

Han säger att givetvis behöver skolan ge eleverna kunskap, men lika viktiga är de entreprenöriella kompetenserna; självtillit, mod att ta risker, att kunna relatera till andra och samarbeta, att gå från idé till handling och att kunna hantera motgångar. Skolan ska förbereda eleverna till ett gott och värdeskapande liv!

Lyssna på honom här:

Så tänder vi gnistan. Vad påverkar vårt beteende? Hur förbättrar vi skolan? 
Vad är lycka och vad är syftet med livet? (45 minuter)


Ser ditt barn sig som en vinnare? Det kan leda till en fälla. Dessa 2 minuter handlar om att möta motgångar, självkänsla och att "vara duktig". Kloka insikter värda att dela med sina barn och vänner. (2 minuter)

Hur får man barn att läsa läxor? Erik Fernholm berättar om en forskningsinsikt som alla vuxna borde känna till och som gör det mer meningsfullt för barn att vilja plugga. I synnerhet när det känns svårt!(3 minuter.)

Jämför sig ditt barn med andra och ger det lätt upp? ”Jag kommer aldrig att bli så bra!‘ Erik Fernholm berättar om ett tillfälle när han gav upp och hur han nu tänker för att istället inspireras av andras framgångar.(4 minuter)

Varför behövs nya perspektiv i skolan? Vi har bristande studieresultat och en ökad psykisk ohälsa. Han pratar här om de entreprenöriella kompetensernas betydelse. 
(5 minuter)

Bryter du ner ditt barns självförtroende? 8 av 10 vuxna berömmer barn på ett sätt som riskerar att skada deras motivation. Galet men sant. Låt Erik berätta mer. 
(2 minuter)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar