Summa sidvisningar

måndag 25 augusti 2014

Ledarskapsutbildning i entreprenöriellt lärande




Jag är med på ledarskapsutbildning i entreprenöriellt lärande i Ulricehamn.  Det är en stor kommunövergripande insats, en ny process ska startas. Ulricehamns skolor F-6 ska bli mer entreprenöriella.
Ska man förändra klarar man det inte själv, man blir starkare om man samarbetar. Det är bra att det var många med och att så många skolor har representanter. Vi kommer att träffas igen, för att lära oss mer och för att bolla idéer med varandra. Ett av budskapen vi fick var:

Detta är stort, kanske måste man börja i det lilla, eller se på vad man redan gör och utveckla det…

Vi gör redan nu mycket som är entreprenöriellt, mer eller mindre. Vi jobbar för fullt med de entreprenöriella kompetenserna. Dessa kompetenser behöver vi lägga fokus på, för oavsett vad man ska syssla med i framtiden, kommer de att behövas hos alla! 

                 Vilka kompetenser är du bra på och vilka behöver du utveckla?


Vad kan man göra med ett gem?
När små barn får frågan kommer det en massa svar, fantasin har inga gränser. När vuxna får frågan är antalet svar mer begränsat, redan i skolåldern märks en skillnad. Varför? Vad och hur ska vi göra för att bevara kreativiteten och fantasin på ett bättre sätt?

Rektorerna Marie Sandell och Lennart Nilsson från Lerum driver entreprenöriella F-9 skolor. De delade med sig av sina visioner, berättade om hur deras arbete har vuxit fram och hur de arbetar. De bjöd på en mycket intressant föreläsning, för det är alltid roligt att höra på ”eldsjälar” som brinner för det som de tror på och som de vill dela med sig av för att sprida sitt budskap. Skolans vision lyder:

VÅR FRÄMSTA KUND ÄR DET FRAMTIDA SAMHÄLLET



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar